27 martie, 2011

Concurs : "Dodi premiaza buzoianul traditionalist"


Premiem primele  trei cele mai frumoase, sugestive si convingatoare poze trimise de dumneavoastra, cu si despre traditiile buzoiene.
Aceste poze pot reprezenta mestesuguri, diverse obiecte de artizanat, costume nationale, datini, sarbatori, obiceiuri.
Se cere sa se precizeze pentru care din cele trei categorii** concureaza poza dumneavoastra, denumirea obiectului sau actiunii, zona de provenienta (localitatea, satul, catunul) si vechimea aproximativa a obiectului sau a momentului imortalizat (obiceiuri, datini, sarbatori, mestesuguri).
Pozele se cer a fi pe cat se poate de clare si la dimensiuni ceva mai mari ( in jur de 400 X 400 pixeli, in functie si de format).
Pozele sunt asteptate pe adresa de e-mail : turismbuzau@yahoo.com
pana la data : 30 aprilie 2011 
Materialele primite si care respecta conditiile de participare la concurs vor fi publicate la aceasta postare, dupa sectiunea care cuprinde regulamentul concursului.
Toate acestea se cer a fi specifice regiunii muntenesti , pe cat se poate, din interiorul judetului Buzau de astazi.
Pentru cele din afara judetului se acorda un premiu special, vezi mai jos*.

  **Concursul se desfasoara pe trei categorii: 

Activitati traditionale, 
Obiecte de artizanat, 
Costume nationale  

Pentru fiecare din acestea, se vor acorda trei premii, constand in:
PREMIUL I : Pernuta fitoterapeutica (impotriva sforaitului, astmului bronsic, problemelor digestive, stimulatoare ale activitatii cerebrale, impotriva migrenelor - la alegere una din acestea).
PREMIUL II : 2 Saculeti fitoterapeutici (impotriva gripei si racelii, afrodisiac, impotriva insomniei, pentru relaxare, stimulatoare a activitatii cerebrale, tratarea bronsitei, reumatismului, reglarea metabolismului, impotriva durerilor de cap - la alegere doi din acestia).
PREMIUL III : 1 Saculet fitoterapeutic (la alegere unul din cei de mai sus) + 1 brosura cuprinzand 30 de plante binefecatoare din judetul Buzau.

*  PREMIUL SPECIAL se acorda celui a carui poza, se poate incadra la una din cele trei categorii prezentate mai sus, dar surprinde elemente sau activitati folclorice din alta zona decat judetul Buzau, dar din cadrul Romaniei.
Premiul consta intr-un compact disc cu poze din judetul Buzau si un ghid complet (harti, obiective turistice, etc.) de orientare turistica pentru un itinerar din interiorul judetului, la cerere.

Au intrat in concurs urmatoarele poze:
La categoria Activitati traditionale
Traditii de Sfintele Sarbatori de Pasti - "Oua inrosite"; trimisa de L.R.
Traditii de Sfintele Sarbatori de Craciun - "Nici un Ajun fara Mos Craciun"; trimisa de M.S.


La categoria Obiecte de artizanat

La categoria  Costume traditionale

Port din Bucovina - se compune din: tulpan (broboada de cap), camesa (ie), bundita, poale (purtata pe sub catrinta), catrinta, barnete (un fel de cingatoare); trimisa de L.M.

Costum national de pe Valea Buzaului (Pirscov). Se compune din ie, brau si fota; trimisa de M.S.




2 comentarii:

  1. as dori o adresa de mail unde poti fi gasita. am niste intrebari referitoare la unele fotografii/ detalii
    ionut m. mail:arcanumrosa@gmail.com
    multumesc

    RăspundețiȘtergere
  2. Dupa cum am specificat si in aceasta postare, adresa unde pot fi contactata este turismbuzau@yahoo.com Multumesc pentru vizita si va astept pe mail.

    RăspundețiȘtergere