09 februarie, 2011

Pentru cei ce "ma urmaresc"

M-am gandit sa deschid o postare pentru a tine legatura mai usor cu cei ce urmaresc acest blog.
Asa incat, tin sa le multumesc pana acum PERSOANELOR INTERESATE si nu in ultimul rand lui Marius, cel ce s-a alaturat de curand!
Orice propunere de post este binevenita , de asemenea, solicitari de informatii detaliate asupra celor deja prezentate!

5 comentarii:

  1. Salutare Georgiana,
    ma declar impresionat de multimea informatiilor pe care le contine blogul tau, momentan nu am reusit sa citesc decat o parte din el, promit ca-mi voi face timp ( cand ma mai lasa bebele in pace:) ). Exact ceea ce cautam despre locurile putin cunoscute din judetul nostru am gasit aici.
    Eu personal incerc sa fa-i provoc pe ce-i ce-mi citesc blogul sa-si redescopere frumusetea salbatica a locurilor unde locuiesc (indiferent unde in Romania, toata e frumoasa), sa le protejeze si sa le respecte. Pentru ca e o adevarata problema cu asa zisii "turisti" care vandalizeaza locurile prin care au trecut.
    Un excelent blog despre calatorii in judetul Buzau si nu numai e http://serbanrazvan.com/.

    RăspundețiȘtergere
  2. E adevarat ca intentia mea a fost, de la bun inceput, ca acest blog sa contina aproape tot ce se poate spune despre obiectivele turistice din judetul Buzau. Sunt inca departe de ceea ce mi-am propus, recunosc. Sunt foarte multe alte locuri in judetul nostru, despre care am auzit, dar nu am reusit inca sa le cercetez. Cred, din ce in ce mai mult ca, circumstantele care m-au facut sa fiu adoptata de acest judet, nu au fost deloc intamplatoare.Multi fii ai locului i-au intors spatele, atrasi de cluburile din Bucuresti si fascinati de Mall-uri si metrouri.
    Am convingerea ca aceste meleaguri au puterea sa-si caute singure suflete care sa le ocroteasca si sa le inteleaga frumusetile. Cat despre turistii necivilizati, nu pot indrazni sa-i critic, atat timp cat nici noi, cei ce locuim aici, nu reusim sa ne incineram pet-urile si preferam sa le aruncam la marginea satului.
    De blog-ul lui Razvan am de mult cunostinta. Il admir pe Razvan pentru ambitia de care da dovada.
    Cat despre "Babe"...mie imi spui! Au devenit o obsesie pentru mine.

    RăspundețiȘtergere
  3. Farmecul simplu, smerit as zice, al judetului nostru face sa fie cautat in general doar de oameni care au intentia de a vedea, de a-si incanta sufletul. Acest farmec il protejeaza de vandali. Iar pe blogurile noastre ei nu navigheaza si nu sunt interesante pentru ei. Vandalii vor cauta locuri celebre, cu care sa se laude ca le-au vazut. Si facile pentru masinile lor. Vandalii nu fac excursii pe bicicleta,ei nu se pot duce pe jos sa admire o grota rupestra pentru ca acolo au trait sfanti, nu urca poteci pline de noroaie ca-si murdaresc adidasii albi, nu merg la manastire ca nu mai e voie sa se faca gratare in fata la Ciolanu. E prea obositor si neinteresant pentru ei si pentru cei carora se vor lauda pe unde au fost. Iti dai seama ce ar rade tovarasii lor de ei daca le-ar spune ca au urcat, obosindu-se, pe nu-s ce deal doar ca sa vada panorama raului Buzau sau nu-s ce pietre irosind astfel week-end-ul pe care l-ar fi putut face ziua la gratar si seara in club. Asa ca putem sa stam cat de cat linistiti. Dar sunt si vandalii oameni. Le lasam lacul Siriu, parcarile de pe DN10 pe Ciuta si ca sa nu fim chiar egoisti, cateva locuri de prin munti pe langa pensiuni sa faca gratare:) Trebuie sa respire si ei aer curat.
    Ei cu ale lor, noi cu ale noastre. Sa ne bucuram fiecare de ce ne place.
    Eu, lipsit de modestie, imi permit sa critic: http://4.bp.blogspot.com/_3a2NQ8if180/S9SylytiAvI/AAAAAAAAAdA/eBEZ9NFCK5A/s1600/gunoaie.jpg imagine de pe blogul personal dintr-o tura in natura. Langa casa mea de la tara curge un parau, nu arunc nici iarba taiata pentru ca altfel as provoca aducerea gunoaielor acolo, am avut meciuri grele cu niste vecini care au carat noaptea gunoi. Oricum, le-am promis-o daca ii mai prind :).
    Fara a exonera de vina pe fiecare satean in parte, problema gunoaielor de la marginea satelor e deja problema "stapanirii", avem in tara asta autoritati locale, Garda de Mediu, Ministerul Mediului si alte autoritati, comitete si comitii. Daca nu fac nimic sa plece acasa, am mai usura bugetul. Sau daca s-ar da amenzi serioase poate problema bugetara ar fi rezolvata. Si mai e ceva: nu ma pot apuca sa fac curatenie singur in urma altora pentru ca "jignesc", ar insemna sa-i fac jegosi pe cei care arunca si mandria e calitate suprema la romani, m-as trezi cu un bolovan in cap sau poate mai ridicol, cu o amenda pentru insulta :).
    La mine in comuna problema e rezolvata pentru ca avem serviciu de salubritate.
    Blogul meu se adreseaza doar iubitorilor de natura, incerc sa-i provoc pe ce-i ce locuiesc in diferite localitati din tara sa-si aprecieze locurile lor pentru ca multi nu stiu. Chiar si in plin Baragan localitatile au cate un rau in apropiere si implicit o lunca cu vegetatie si animale salbatice. Si exemplele pot continua. Adica putem face si turism local.
    Blogul meu simt ca-mi stanjeneste libertatea care mi-o ofera natura in care imi desfasor activitatile din timpul liber. E o chestie phisologica. Intr-o zi il voi sterge. Dar mai incolo.
    Astept noi postari ale tale, in vara aceasta vreau sa fac niste trasee "salbatice" si poate iti voi cere ajutorul sau poate ne vom intalni pe vre-un traseu.
    Numai bine,
    Marius

    RăspundețiȘtergere
  4. Salut Cezar!
    Ma simt onorata si rasplatita ori de cate ori cineva anunta ca este multumit si incantat de informatiile pe care le gaseste pe acest blog.
    Ma stradui ca acestea sa fie cat se poate de detaliate, in masura in care dispun de o sursa responsabila (preferabil tiparita) sau consider ca am suficiente cunostinte pentru a analiza singura observatiile din teren.
    Cu referire la cetatea din Pirscov, voi posta cu "La Mitoc".
    Munca pe care o depun aici este o provocare si o implinire pentru mine, asa incat nu consider ca depun efort, ci mai degraba ca ma destind.
    Iti multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc celor ce s-au alaturat de curand comunitatii "Turism in judetul Buzau": Claudiu, floreamircea89, Carmen Florea, Cipm si Geticul.
    Sunt oameni deosebiti, carora le apreciez deopotriva munca si le urmaresc cu interes postarile.
    Le spun "Bun venit" si ii invit sa ma insoteasca virtual in excursiile mele din frumosul judet.
    Permitandu-mi sa-l citez pe domnul profesor Grigore Rotaru, va urez: "Sa va fie pana usoara si zborul inalt!"

    RăspundețiȘtergere