07 noiembrie, 2010

Bun venit !

Pentru cei ce au ajuns pe acest blog, prin motoarele de cautare, voi face o scurta prezentare artistica a judetului Buzau. 
Pe cei ce au intrat pe aceasta pagina , indrumati prin materialele promotionale ii invit sa viziteze urmatoarele postari ale blog-ului.


     Putin cunoscut si dezamagitor de putin vizitat, judetul Buzau ascunde locuri pline de mister si de legende, peisaje ce-ti taie respiratia, lacasuri crestine unde marii pictori au slavit puterea divina prin maiestria lor, ruine ingenunchiate de istorie, rezervatii  geologice si botanice, fenomene naturale spectaculoase  si multe alte atractii ce asteapta sa fie provocate in concurenta cu restul locatiilor turistice ale tarii si de ce nu, ale intregului mapamond.
    Nu reduceti , va rugam, Buzaul la Vulcanii Noroisi si Carnatii de Plescoi, Buzaul inseamna mult mai mult: dincolo de faptul ca aici au fost  gasite printre cele mai vechi asezari omenesti din intreaga lume  (neolitic), aici se ascunde a doua pestera , ca lungime,  in sare, din lume  (3234 m), se nasc paradoxalele lacuri dulci pe platforme din sare si ard focurile ce nu se sting niciodata (Terca). Tot aici putem descoperi asezarile rupestre bine ascunse in munti, locurile incarcate de energii unde , se spune ,ca  te poti transpune in alte lumi. Chiar si “Babe” si “Sfinxi” , poti gasi la Buzau. Rauri repezi si cascade purificatoare, dealuri valurite, bolovani giganti (2-7 m), paduri centenare te acapareaza, te face sa pierzi notiunea timpului.
   Ai putea spune ca singurul element ce lipseste din peisajul buzoian este oceanul. Te inseli, peste tot a fost oceanul…Oceanul Planetar, o parte din el – Marea Sarmatica a lasat in urma resturile animalelor ce o populau de odinioara (cochilii de melci, resturi de corali, pesti fosilizati) . Si daca vorbim de fosile , putem mentiona si furnicile captive in ambra (30 mil. ani). Ambra sau chihlimbarul de Colti, cel mai vestit pentru diversitatea coloritului sau (de la galben translucid la negru opac) este o rasina fosila, care pe langa locul primordial pe care l-a ocupat atata timp ca “Piatra pretioasa” , impodobind giuvaerele domnitelor de rang inalt, are calitati terapeutice si dezvaluie aura (negativa sau pozitiva) oricarei persoane.
    Bogatia Buzaului nu consta numai in chihlimbar si sare , mai putem mentiona aici renumitele podgorii si crame de la Pietroasele, intinse livezi de pomi fructiferi, tufe nenumarate cu fructe de padure, flori de camp ce-ti lumineaza chipul cu nuantele lor deosebite, si-ti incanta simtul olfactiv.

   Vrei sa faci o incursiune “live” in  fascinantele meleaguri buzoiene ?
   Te asigur ca nu o sa consideri clipele petrecute aici plictisitoare,  atat timp cat primesti sa-ti fie organizata vacanta sau sfarsitul de saptamana de catre noi.
   Vrem sa te convingem ca judetul Buzau merita atentia ta si poate fi atat refugiul tau de relaxare, cat si “mica ta enciclopedie virtuala”.
   Alaturi de noi vei avea parte de o vacanta magica!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu